vineri, 21 august 2009

Huliganii de pe stadioane

In 1998 eram in Toulouse si juca Romania cu Anglia intr-un campionat mondial. Peste tot erau politisti si asteptau pe huliganii englezi, care facusera scandal mare la alte meciuri ale echipei Angliei in acea perioada. Au aparut stiri la televizor ca s-au instalat in piata centrala si erau foarte bine monitorizati de echipe de politisti adusi si din alte orase ale Frantei. La acea vreme nu considera nimeni ca romanii ar avea suporteri huligani.

Ei bine intre timp si suporterii romani sint huligani. Un adevarat flagel.

Dupa parerea mea cluburile de fotbal sponsorizeaza suporterii si nu se dezic de huligani de teama sa nu piarda oameni care sa vina la meciuri. Pentru ca ei cistiga de pe urma celor care vin la meciuri. Dar fac foarte rau pentru ca in loc sa stopeze fenomenul il amplifica prin atitudinea asta. In plus huliganismul se plateste cu niste amenzi, dupa ani de zile de procese, foarte putin dupa parerea mea. Huliganul care a lovit cu un lant un cameraman nu a fost nici acum pedepsit din cite stiu eu.

Unii descreierati nu asteapta decit un motiv sa fie huligani iar meciurile de fotbal le ofera doar pretextul mult dorit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu