marți, 10 noiembrie 2009

Cursuri de nutritie

As introduce in scoli si universitati cursuri de nutritie. Mai ales in scoli, doctori care sa vorbeasca copiilor despre ce si cum trebuie sa manince ca sa fie sanatosi, si despre obiceiurile proaste pe care le pot avea.

Eu inainte sa am copil nu am avut nici o idee despre cum si ce trebuie sa maninci. Pe vremea cind eram gravida am citit niste recomandari dar paranoia a inceput dupa ce am nascut si am inceput sa ma informez despre cum trebuie sa hranesc copilul. Sint convinsa ca altii nu ajung niciodata sa se informeze.

Daca informatia asta este data copiilor, ei vor avea un start mai bun si vor putea sa isi educe si parintii.

2 comentarii:

  1. De acord cu educatia alimentara a persoanei de mic copil. Foarte de acord. Stiai ca celulele adipoase se maresc in numar pana la 16 ani, si doar in volum - dupa; din acest motiv, copiii grasi pana la aceasta varsta slabesc mult mai greu la maturitate. De fapt, majoritatea isi pastreaza greutatea supraponderala. Si, majoritatea recunosc ca nu li s-a impus niciodata o ordine in modul de viata. Or, pana la urma - totul depinde de ordinea pe care ti-o impui in lucruri, sau pe care esti influentat sa ti-o impui.
    In plus, pe langa educatia de la scoala - parintii sunt si mai responsabili de educatia alimentara a copilului, doar acestia il au sub supraveghere 7 ani din viata, aproape in permanenta. Pana la urma - toate vin din obisnuinta. Si, asa cum ne obisnuim cu spalatul dintilor, asa ne obisnuim cu toate celelalte: alimentatie, mod de trai, etc. Daca un parinte ii da copilului dulciuri dupa 5-6PM, aproape regulat sau daca nu impune anumite ore de masa, inseamna ca incuviinteaza predispozitia spre supraponderalitate si este suficient de neglijent incat sa i se poata reprosa, multi ani mai tarziu ca este cauza unor probleme de sanatate. Nu?

    RăspundețiȘtergere
  2. P.S. Fac referire mai mult la invatamantul primar si cei 7 ani de acasa, comparativ cu varsta universitatii, pentru ca la universitate ai deja caracterul format.

    RăspundețiȘtergere