luni, 16 noiembrie 2009

Google in educatie

In discutia despre educatie presedintele Basescu sustine ca in Romania scoala nu invata tinerii sa caute informatia de care au nevoie, ca nu ar trebui sa fie multa informatie pentru ca acum gasesti orice pe Google. Nu trebuie decat sa mergi pe Google sa cauti si gasesti orice.

Eu nu sunt deloc de acord. Scoala este in primul rind informatie. In scoala orice copil invata sa citeasca si sa scrie la inceput, pe urma peste notiunile de baza adauga alte informatii despre literatura, istorie, geografie, matematica. Informatia pe care o asimileaza in scoala este baza culturii generale si a formarii caracterului. Nu poti lasa copiii sa caute ei informatia pe Google pentru ca un copil nu are discernamint cit timp este copil.

Universitatile ar trebui sa fie primul nivel la care accentul sa se puna pe cum se gaseste informatia nu pe memorare, dar nu ca principal obiectiv. Asimilarea de informatii este in continuare pe primul loc. La primul loc de munca nu te lasa nimeni sa cauti pe Google lucrurile de care e nevoie ca sa lucrezi.

Nu am idee cum este programa scolara acum, poate are o gramada de hibe. Dar sa spui ca cine merge la scoala trebuie sa iasa stiind ca o sa gaseasca orice pe Google mi se pare o abordare gresita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu