marți, 22 decembrie 2009

Revolutia mea - 2

Ce s-a intimplat in Cugir pe 21 decembrie:

Muncitorii au pornit in mars de protest si s-au oprit la sediul Militiei. Acolo au vandalizat masinile de politie si au cerut ca toti militienii sa plece. Seful de post si inca un ofiter au refuzat sa plece, ei aveau ordinele lor. Oamenii au dat foc la Militie. Seful de post, Pop, a murit carbonizat in timp ce incerca sa scape. Celalalt cred ca a fost linsat pe strada. Cadavrele au ramas acolo pina pe 22-23. Nimeni nu a fost invinovatit de crima. Toti oamenii din Cugir sint de acord ca cei doi nu ar fi trebuit sa moara, ca au fost la locul nepotrivit, si compatimesc familiile lor.

Dupa asta multimea a mers sa vandalizeze apartamentele primarului si a unui sef de alimentara de la judet. Al doilea avea garajul de unde am vazut si noi ca scot unii lucruri si le dau foc. Circulau zvonuri ca au gasit o gramada de adidasi (pe vremea aia erai mare sfab daca aveai adidasi sau blugi) si pe urma s-a spus ca au gresit garajul, ca de fapt au vandalizat un garaj vecin.

Nu tin minte ca teroarea sa fi durat in Cugir mai mult dupa 22 decembrie. Stiu ca ne uitam la televizor tot timpul, ne uitam cum cautau teroristi si cum ofiteri superiori din Securitate dadeau in continuare ordine. Am vazut procesul lui Ceausescu fara sa apara cei care il judecau, pe urma am aflat ca l-au executat. Mai tirziu am aflat ca in occident circula caseta completa cu procesul si executia, la noi nu. Aparusera ziare care criticau noua putere, eu le-am strins dar cind am plecat la facultate ai mei le-au folosit - si gata cu colectia mea de ziare de la Revolutie. Toata lumea incepuse sa faca politica, a inceput devalorizarea leului, saracia. Adica democratia...

Un comentariu:

  1. culmea e ca azi ni se spune din nou ca in 2010 vom strange cureaua. iar. pentru a cata oara in ultimii 20 de ani. ba nu, 40, 60 de ani! cat va mai trece pana cand vom trai cu adevarat normal in tara asta?

    RăspundețiȘtergere