Richard Dawkins - The Enemies Of Reason

Richard Dawkins sustine ca in lumea de azi sint atit de multi oameni care cred in superstitii care nu au nici un fundament real.

Sclavi ai superstitiei

Cel mai mult mi-a placut concluzia, la care subscriu, ca Internetul este o mare oportunitate de a impartasi informatii si cunostinte dar ca are si un mare pericol: fanaticii religiosi se gasesc instantaneu si isi fac acoliti printre naivi, se lanseaza informatii false cu consecinte inimaginabile (de la informatia ca Nasa ar fi falsificat imaginile de la prima aterizare pe luna - de care am auzit si eu, la cea ca li s-ar fi cerut unor evrei sa nu mearga la World Trade Centre pe 11 septembrie 2001).

Ce e si mai grav este ca progresele stiintei sint puse la indoiala. Un exemplu flagrant: se asociaza vaccinul ROR cu autismul fara nici un fundament stiintific, iar o multime de parinti au refuzat sa faca vaccinul desi isi expun copiii la pojar - o maladie cu mortalitate mare care poate lasa urme pe viata sau provoca moartea.

Al doilea documentar este exclusiv despre cum metodele de medicina alternativa au din ce in ce mai multi adepti desi sint experimentale si ori nu au dat teste or nu le-au trecut. Dar care metode alternative au in spate o industrie cu foarte multi bani, pentru care cei care investesc si cistiga nu vor sa renunte la nimic.

Sanatatea - camp de batalie intre ratiune si superstitie

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Am puțin timp ...

Depre implicare