joi, 29 aprilie 2010

Indiferenta criminala

Acum citeva zile am vazut o stire cum un barbat a cazut la pamant in New York si dupa citeva ore murea fara sa il intrebe nimeni nimic si fara sa il bage cineva in seama.

Azi am vazut o stire despre un eveniment similar care s-a intimplat in Romania.

Poate cei care au trecut pe linga oamenii cazuti credeau ca sunt beti, sau cersetori beti. Dar si beti sa fie, daca sunt cazuti la pamint au nevoie de ajutor - oricum ar fi nu merita sa moara.

Concluzia este ca in general oamenii sunt indiferenti fata de alti oameni care pot avea ghinionul sa cada pe strada.

Se poate generaliza si spune ca parintii nostri sunt cumva in pericol pentru ca daca li se intimpla ceva pe strada, batrini si bolnavi cum sunt, pot fi ignorati. Sau inca se poate generaliza spunindu-se ca noi daca avem ghinionul sa cadem pe strada nu ne va ajuta nimeni.

Nu numai in cazul asta oamenii sunt indiferenti. Vara trecuta un baietel a disparut intr-o zona turistica montana. Au fost gasite dupa citeva luni hainele lui si evidenta ca a fost sfasiat de animale salbatice. Ultima persoana care l-a vazut ar trebui sa fie constienta ca daca l-ar fi intrebat ce face si nu l-ar fi lasat singur, baiatul ar fi trait acum. Ar fi fost o forma de constiinta civica.

Oamenii nu ar trebui sa fie indiferenti fata de alti oameni cazuti sau fata de copiii singuri.  E foarte grea evidenta ca faptul ca traiesti printre oameni nu te fereste de pericolul sa mori in strada ignorat ei. Si ca multi oameni au uitat sa fie umani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu