joi, 5 august 2010

Dialog despre valori

Am citit un interviu cu Djuvara in care spunea ca tinerii de azi nu mai au valori. Eu as spune ca are dreptate, dar inainte care erau valorile care nu mai sint acum, care sunt valorile pe care trebuie sa le aiba tinerii de azi?

Valorile la care pot eu sa ma gindesc sint urmatoarele: sa fii om integru, tolerant, sa respecti opiniile altor oameni, sa ii respecti pe ei, sa ii ajuti. Sa iubesti familia, copiii, parintii. Sa fii profesionist, respectat la servici. Sa vrei sa citesti, sa te perfectionezi, sa inveti cit mai multe, sa intelegi cit mai multe, sa iei deciziile potrivite pentru tine si familia ta. Sa fii credincios si sa respecti valorile religiei - sa nu furi, sa nu inseli, etc. Sint convinsa ca mai sint si altele, nu imi vin acum in minte, ma mai gandesc si mai scriu.

3 comentarii:

 1. Si cati gasesti in imediata-ti apropiere, care sa-ti impartaseasca sistemul de valori ?

  RăspundețiȘtergere
 2. Anonim5:20 p.m.

  [opinia unui om romantic]
  eu cred ca procentul de oameni care au valori si aspira la ele a ramas acelasi. doar ca numarul total de oameni a crescut prea mult incat sa nu observi cat de numerosi sunt cei mediocri.

  RăspundețiȘtergere
 3. Eu cred ca majoritatea celor din anturajul meu impartasesc acelasi sitem de valori. Poate nu toate au aceeasi pondere si nici nu sunt constientizate dar exista ca valori.

  Altfel as avea alt anturaj :)

  RăspundețiȘtergere