marți, 17 august 2010

"Facem si refacem lumea din bucati"

"Facem si refacem lumea din bucati" este un citat din Petre Tutea. Oamenii percep realitatea diferit, o adapteaza la felul lor de a fi si de a gandi. "Experienta unui om este cea pe care nu o intelege nimeni", tot Petre Tutea. Daca un singur om experimenteaza un anumit lucru, nimeni nu il intelege.

Este un lucru evident mai ales in felul cum ii judecam pe ceilalti. Ne explicam gesturile lor ca si cum le-am fi facut noi.

Si tocmai pentru ca avem perceptia relativa asupra a ce se intimpla, ea se schimba la fiecare informatie sau schimbare care intervine in exterior. Care ne face sa refacem rationamentele si sa adaptam din nou realitatea la ceva care ne este accesibil, pe care il putem intelege. Sa refacem lumea noastra subiectiva in care avem un loc pe care il intelegem si care ne convine cat de cat.

Cata vreme asta este posibil noi traim intr-un fel de armonie cu lumea inconjuratoare. Avem loc pentru fericirea noastra de zi cu zi.

Dar cand totul este de neinteles nu ne mai potrivim cu lumea in care traim si asta provoaca drame si nefericire. Daca nici nu se prevede o schimbare in evenimente se instaleaza depresia.

In ultimul timp nu prea se mai potrivesc bucatile din realitatea mea, ma lupt cu greu sa le potrivesc la loc. Se intimpla mai multe lucruri pe care nu le mai inteleg.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu