marți, 26 octombrie 2010

Clinicile particulare

Am citit de curand un studiu ca din ce in ce mai multi romani apeleaza la clinicile medicale particulare. O dovada in plus ca solutia mea este viabila. Romanii vor sa plateasca servicii medicale daca asta le da garantia ca primesc servicii de calitate.

Si sistemul public ar trebui sa functioneze cu plata celor care apeleaza la el, asta ar rezolva multe probleme din sistem si l-ar face competitiv. Fara sa scada calitatea, chiar crescind-o, pentru ca ar asigura un personal motivat.

2 comentarii:

  1. Sunt de acord cu faptul ca in Romania sistemul de stat "gratuit si egal pentru toata lumea" nu mai este valid, dar ce ne facem cu sistemul tipic romanesc adoptat de unele clinici particulare : "servicii proaste pe bani multi". Ma refer mai ales la laboratoarele de analize.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cele care nu sunt performante vor disparea pentru ca nu vor avea clienti. Clientii nemultumiti fac alti clienti nemultumiti iar clinicile neperformante vor pierde clientii si vor da faliment. Asa se intampla intr-un capitalism functional.

    RăspundețiȘtergere