sâmbătă, 18 decembrie 2010

Viitorul comunicarii este pe Internet?

Este un subict care ma preocupa. Copiii nostri cum vor comunica - prin internet, prin retele sociale, sau se vor duce in vizita la prieteni si vor primi vizita prietenilor?

Eu cred ca sunt doua directii divergente.

Dintre ele Internetul apare sa vrea sa se impuna agresiv pe toate canalele. Nu esti cool daca nu ai fani, daca nu scrii ce iti trece prin cap in orice moment si nu sunt altii on line care sa asculte si sa raspunda cu "wow, cool!". La televizor esti invitat sa devii fan pe Facebook, vedetele concureaza pe Internet. Partea intunecata este ca Internetul ascunde o multime de personaje cu intentii obscure, care inseala creduli, si site-uri obscure cu care copiii nu ar trebui sa interactioneze niciodata.

Pe de alta parte peste tot dam de sfaturi de a reduce timpul petrecut la calculator si a-l inlocui cu plimbari in parcuri.

Dupa parerea mea Internetul da o impresie falsa de socializare. Socializarea pe Internet nu este reala, discursul celor cu care vorbesti pe Internet nu este neaparat cel care ar avea loc in lumea reala. Persoanele cu care vorbesti pe Internet nu sunt neaparat cum par sa fie. Nu ar exista atatea calomnii daca nu s-ar profita de anonimatul de pe Intenet.

Internetul este in primul rand o sursa fabuloasa de informatie. Desi informatia de pe Internet este de suficient de multe ori indoielnica.

Dar comunicarea ar trebui sa nu se limiteze la ce poate oferi Internetul. Un prieten real e mai important decat o mie de fani necunoscuti pe orice retea de socializare iar experienta unei prietenii in lumea reala nu se compara cu nimic in lumea virtuala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu