vineri, 30 decembrie 2011

Vesti proaste despre Cosmin


Dupa cum spuneam in ultima postare, Cosmin a facut un examen CT pe data de 2 noiembrie. Acel examen a aratat ca nu mai exista evidenta de boala. Cosmin incepuse chimioterapia de intretinere, urma sa se intoarca in tara pe data de 10 decembrie si sa o continue la Institutul de Oncologie din Bucuresti. Ne pregateam sa anuntam intoarcerea lui, dar din pacate o ecografie de rutina efectuata la sfarsitul lunii noiembrie a aratat o formatiune suspecta. A fost reprogramat de urgenta un examen CT pe data de 3 decembrie.
Rezultatele ultimului examen CT au fost socante: 5 noduli, cel mai mare cu dimensiunea de 3 cm si cel mai mic cu dimensiunea de 6 mm, localizati langa aorta, in mediastin, la ficat. In mai putin de o luna, in timpul chimioterapiei de intretinere, cancerul a recidivat. Stirile au fost groaznice pentru parinti si cu greu isi pot reveni.
Avand in vedere noua situatie, am contactat de urgenta spitalul Memorial Sloan Kettering din New York, pentru ca este spitalul cu cea mai mare experienta din lume in aceasta boala.

Raspunsul de la Memorial Sloan Kettering a venit foarte curand. A fost propusa o terapie pentru recidiva. Ni s-a confirmat faptul ca toate terapiile aplicate au fost corecte, insa din pacate aceasta boala este extrem de agresiva.
La putin timp dupa primirea raspunsului de la spitalul american, Cosmin a facut Herpes Zoster si a fost spitalizat. Impreuna cu medicii italieni, s-a luat decizia de a incepe timp de 3 saptamani o terapie mai usoara (respectiv doar unul dintre medicamentele recomandate de Memorial Sloan), pentru a-i da timp lui Cosmin sa isi revina dupa radioterapia agresiva si efectele herpesului, si, in acelasi timp, pentru a-i oferi posibilitatea de a petrece sarbatorile de iarna acasa, inainte de a reincepe lupta dura impotriva bolii.
Cosmin a revenit in tara inainte de Craciun si se va intoarce in Italia pe data de 5 ianuarie, impreuna cu parintii sai, pentru terapia impotriva recaderii. Pentru ca mama lui Cosmin este insarcinata in 7 luni, ii va insoti si tatal. Familia are nevoie in continuare de multa sustinere, atat morala cat si materiala. Data fiind situatia actuala, este imposibil de prevazut cat timp vor mai trebui sa ramana in Italia.
Se pot face donatii prin telefon:
(numar apelabil numai din reteaua Romtelecom)
            0900 900 080       - 10 EURO/apel


Mai multe detalii aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu