luni, 6 februarie 2012

Sesizare la politie

Am facut sesizare la politie si la primarie pentru galagia de pe santierul din fata blocului meu.

SESIZARE

Subsemnata Simona Irimie, domiciliată în xxx

Vă aduc la cunostinţă urmatoarele:

Nu se respectă orele de linişte legale (22-8 şi 13-14) pe şantierul deschis pe terenul situat în faţa blocului în care locuiesc. Incepând cu 7 dimineata muncitorii fac mult zgomot iar între orele 13 şi 14 nu se face linişte.

Conform Legii 61 / 1991 republicată şi actualizată, art.2, alin.(1), lit. 29, constituie contravenţie şi se sancţionează " tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuintele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora"

Având în vedere cele prezentate, vă rog respectuos să luaţi măsurile legale ce se impun. Rezolvarea problemei impune un control al şantierului la orele când ar trebui să fie linişte şi aplicarea de sanctiuni.

În speranţa că problema prezentată se va rezolva cu sprijinul dumneavoastră, vă mulţumesc anticipat.


M-a sunat acum cateva zile cineva de la Politie despre sesizarea facuta. Nu m-am gandit sa ii notez numele dar data viitoare promit sa o fac. Am avut o discutie de 15 minute, la inceput in contradictoriu iar la sfarsit in consens despre ce legi trebuie sa respecte constructorii si ce trebuie sa suporte cei care locuiesc in blocurile de langa.

A promis ca vor monitoriza santierul si vor aplica amenzi daca se mai face galagie in orele de liniste mentionate.

Parerea mea personala este ca a discutat intai cu cei de pe santier, care au promis ca vor muta pauza de masa la ora 13 dar tot ei au spus ca nu vor sa faca liniste dimineata la 7. Si telefonul a fost negocierea, daca eu accept sau nu asta. Nu accept.

Exista o lege care obliga institutiile publice sa raspunda la orice sesizare in 30 de zile. Pentru ca institutiile publice sunt prestatoare de servicii si trebuie sa dea socoteala la sesizari. Sensul e bun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu