marți, 6 martie 2012

Masinile de gunoi

Mi se intampla cel putin o data pe saptamana ca masina de gunoi sa fie in fata mea pe o strada foarte ingusta din aproprierea scolii, in jur de 8 dimineata. Si desi intarziem trebuie sa stam sa termine de strans gunoiul.

In alte orase in care am mai fost eu gunoiul se strange incepand cu 5 dimineata, sa nu incurce pe nimeni. In virtutea ideii ca salubritatea este un serviciu pe care il platesc oamenii ca sa se faca bine si la momentul potrivit asa cum isi doresc ei. La noi ultima parte, aceea ca e un serviciu platit si trebuie facut potrivit, nu e deloc evidenta, nici la nivelul angajatilor nici a sefilor lor. La noi incepe la 8 dimineata si se termina pe la 11-12.

Ar trebui sa inceapa la ora 5-6 cand nu sunt masini in strada, cand pot strange gunoiul repede si fara sa se incurce de masinile din trafic. Si fara sa incurce pe nimeni.

Un comentariu:

  1. in Viena vin si pe la ora 11, dar nu incurca pe nimeni pentru ca sunt benzi speciale unde circula doar autobuzele si masinile de gunoi au voie sa stationeze cateva minute.

    RăspundețiȘtergere