duminică, 4 martie 2012


Va prezint situatia nepotului meu Andrei Stoian, in varsta de 2 ani si 9 luni (mama lui, Oana Stoian, este sora sotului meu).

Pana acum vreo 2 luni Andrei era un copil la fel ca toti copiii, zburdalnic si peltic. Foarte nostim cand vorbea, cu vocea lui de papusel.

Acum 3 luni Andrei a facut ecografie pentru hidrocel si a fost operat la Marie Curie. Totul era perfect la acel moment. In urma cu o luna au inceput sa apara usoare umflaturi in zona scrotului, iar baiatul sa acuze dureri la urinare sau la pozitia sezut. Ulterior a inceput sa i se umfle piciorul.

Initial au crezut ca a facut hidrocel din nou, insa in urma ecografiei efectuata in 01.02.2012 la MedLife li s-a spus ca ar fi hernie inghinala, dar la consultul din data de 03.02.2012 de la Marie Curie li s-a spus ca este masa tumorala pelvina.

La RMN s-a vazut clar extinderea tumorii in fosa iliaca, imbracand complet vezica urinara.
Doctorii care s-au ocupat de el pana acum sunt recunoscuti pentru profesionalismul lor: dr. Niculina Bratu si dr. oncolog Scurtu.
La momentul biopsiei Dr. Scurtu a fost foarte rezervat si rece, nedandu-le mari sperante. Le-a spus doar ca este foarte grav, dr. Bratu a incercat sa indulceasca socul parintilor, spunandu-le ca este posibil sa raspunda la tratament si tumora sa se retraga la fel de repede precum a evoluat.

Andrei a fost internat din data de 06.02.2012 pana azi, impreuna cu mama lui. Acasa ii asteapta Alexandru, de 8 ani, care in acest moment sta cu bunica paterna, nestiind ce drama se intampla in familia lui.

Andrei nu poate dormi mai mult de 15' din cauza durerilor de bazin, nu poate sta in fund sau culcat, nici pe spate nici pe o parte, pe burta nici atat. Are o anumita pozitie de tinut in brate, cu fundul un pic iesit in afara.
Mama lui e epuizata fizic si psihic, nu mai are glas si nici lacrimi.

Toate clinicile carora le-au fost trimise analizele (in Turcia, Israel, Viena, Bonn) au recomandat interventia imediata, suspectand "Limfom Burkitt", care are o evolutie fulminanta, cu indicele de dublare a masei tumorale intr-un interval cuprins intre 12-36 ore. Situatia este cu atat mai critica cu cata varsta este mai mica, sub 5 ani.

Diagnosticul pe care l-au primit la externare a fost "Limfom Limfoblastic" (la fel de agresiv ca si Burkitt), cu mentiunea sa se adreseze spitalului Fundeni pentru tratament

Parintii sunt speriati de faptul ca ultimul pacient cu acest limfom la spitalul Fundeni a incetat din viata fix pe 12 februarie anul trecut, la 28 ani.
Iar faptul ca Andrei are sub 5 ani este un mare dezavantaj in lupta cu boala.

Ar da orice sa-i poata asigura un tratament mai bun, cu mai multe sanse la viata, dar din pacate "orice-ul" asta este infim fata de costurile vehiculate pe la clinicile carora li s-au adresat.

Costurile estimate sunt de 20.000 euro pentru partea de diagnosticare si 70.000 euro pentru tratament. (Centrul de Oncologie Pediatrica din Bonn).

Mai incearca sa obtina un raspuns cu un cost mai mic in Viena.

Si toate costurile astea sunt pornind de la premiza ca raspunde la tratamentele clasice, pentru ca specificul acestor tipuri de limfoame este ca afecteaza si SNC, tratamentul in aceste cazuri facandu-se prin transplant automedular sau, in cel mai rau caz, de la donator compatibil.

Apreciem orice fel de ajutor ar putea primi.
Sunt realmente disperati, au nevoie de suport moral si financiar.

Acesta este blogul lui Andrei


Sa nu va speriati daca vedeti alte conturi pe blog sau la tv, tatal lui Andrei, titularul contului acela, nu va putea face raportari asupra sumelor intrate, serviciul lui este pe drumuri.

Conturile sunt:
RO 11 BTRL 0440 4201 K107 56XX - EURO
RO 36 BTRL 0440 1201 K107 56XX - LEI

BANCA TRANSILVANIA - BUCURESTI OBOR

TITULAR
CIRSTEA DANIELA IOANA


cont paypal:

mihaela77oprea@yahoo.com , si sa se specifice "Pentru Andrei".


De aici

Intre 3 si 9 martie inclusiv se pot dona 2 euro printr-un SMS la 848.
Mai multe detalii pe blog-ul lui Andrei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu