sâmbătă, 8 septembrie 2012

Va cer ajutor pentru Stefania

Oameni dragi, nu v-am mai scris de mult timp despre Stefania si Nina, desi ar fi trebuit. Inca de cand s-a nascut, acum 3 ani, am fost intr-un fel sau altul alaturi de micuta nascuta fara o bucata de esofag, nascuta intr-o familie mare, minunata, dar cu posibilitati financiare reduse. Mamei Stefaniei, care avea 17 ani cand a nascut-o, medici si asistente din spitalele romanesti i-au spus sa o abandoneze pe micuta "stricata", ca e tanara si poate avea alti copii sanatosi. Toata familia, dar in special bunica Stefaniei, Nina, nu doar ca nu au abandonat-o, ci s-au luptat si au facut eforturi supraomenesti pentru a o ajuta sa fie un copil normal, care sa manance cu gurita ei. Acum 2 ani si jumatate s-au adunat bani pentru operatia din Germania, prin care i s-a recreat bucata de esofag. Le-ati fost aproape atunci, multi dintre voi, si v-am multumit si ati fost in rugile Ninei.

Acum va cer iar ajutor disperat ca sa le putem alina disperarea. Acum cateva luni Stefania a fost diagnosticata cu ''
Stenoza si reflux gastro-esofagian''si are nevoie urgenta de dilatari ale esofagului si tratament pentru reflux. Pentru ca nu mai poate inghiti nici lichide, decat cu eforturi mari, in plus, da inapoi mare parte. Laptele pe care il tolereaza costa 50 de lei cutia, iar ea mananca o cutie pe zi. Dupa ce medicul din Germania a zis ca interventiile si dilatarile pot ajunge la 4-5 mii de euro, plus cheltuielile cu transport si de acolo, Nina s-a zbatut si a aflat de un medic din Bucuresti care poate face aceste interventii, la o clinica privata, costurile fiind de 10.000 de lei (100 milioane vechi, aproximativ 2300 de euro). Nina s-a imprumutat la Provident
si a platit aproape o treime, Stefania a inceput dilatarile si desi sunt cumplit de dureroase, ea e cuminte si a inceput sa manance si mancare ceva mai solida decat laptele. Dar ca sa poata continua cu inca vreo 12 sedinte, au nevoie de bani ca sa poata plati restul tratamentului. Desi a batut la toate usile (minister, primarie, cnas, etc), Nina nu a reusit sa obtina vreun ajutor pentru Stefania, care nu poate beneficia de asigurari.

Aici va cer eu voua ajutorul. Stiu ca nu sunt vremuri stralucite in Romania, din contra. Dar poate reusiti sa ii ajutati cu 10, 20, 50 de lei. Impreuna se pot aduna. Eu am primit niste mici donatii de la amici suedezi si saptamana viitoare, cand imi intra si mie niste bani, ii voi trimite Ninei. Va rog din suflet, va implor, nu ramaneti indiferenti si chiar daca e un efort si pentru voi sa trimiteti niste banuti, ganditi-va cat de mult ajutati. Micuta e o minune, e vesela si frumoasa si canta si vorbeste. Iar Nina este cea mai puternica femeie pe care o cunosc, nu a renuntat niciodata, nu si-a pierdut increderea in oameni, desi a avut parte de deceptii mari si urate, dar mai ales, nu a ridicat niciodata pumnul spre cer sa spuna "de ce noi, Doamne?". Aveti mai jos conturile Ninei si link catre blogul unde s-a chinuit sa scrie despre Stefania. Daca doriti mai multe detalii de la mine, nu ezitati sa imi scrieti. Va rog sa dati mai departe mesajul, sa trimiteti un banut si sa stiti ca faceti ceva minunat. Va multumesc!

Titular : NICULINA DUMITRASCU
ING BANK, SUCURSALA GIURGIULUI
RON: RO 12 INGB 0000 9999 0160 0322
EURO: RO 54 INGB 0000 9999 0163 2255
COD SWIFT: INGBROBU
Adresa: Comuna Copaceni, str.Principala nr. 963, Jud Ilfov.
Telefon: 0763.998.823

 
De aici 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu