vineri, 8 februarie 2013

Ioana are RETINOBLASTOM si mare nevoie de ajutor

Ioana este un bebeluş de doar 6 luni, o fetiţă dulce care duce o luptă mult prea grea pentru un copilaş atât de mic. Ioana are mare nevoie de sprijinul nostru. Cât mai repede. Pentru că fiecare clipă contează.

Ioana a venit pe lume pe data de 5 august 2012, aducând o mare fericire în viaţa părinţilor ei. Ea le-a umplut casa cu multă veselie, le-a dăruit zâmbete şi îmbrăţisări, le-a cucerit fiecare părticică din suflet.
ioana 1
Din păcate viaţa Ioanei s-a schimbat brusc atunci când a primit vestea că suferă de o boală foarte gravă. Totul a început în luna ianuarie, când după o noapte în care Ioana a plâns foarte mult de dimineaţă fetiţa avea o pată albă pe iris. Părinţii au dus-o imediat la doctorul pediatru, care le-a recomandat să meargă de urgenţă la oftalmolog. A urmat o serie lungă de drumuri la medici pentru a descoperi cauza problemei. Prima bănuială a mediciilor din Sighişoara a fost că ar putea fi vorba despre un glaucom congenital care o făcea să îşi piardă vederea, pentru că se observa o diferenţă de mărime a ochilor. Părinţii au fost trimişi la un specialist din Târgu Mureş, care le-a pus acest diagnostic. Gândul că fetiţa lor ar putea suferi de glaucom le-a adus multe lacrimi părinţilor, dar asta a fost puţin pentru ceea ce avea să urmeze. Li s-a recomandat să o ducă pe Ioana la Cluj pentru analize mai amănunţite, dar pentru că acolo nu au găsit un anestezist, au ajuns cu fetiţa la Bucureşti. După o serie de investigaţii făcute pentru a se afla cauza problemelor apărute diagnosticul primit a fost necruţător: Ioana suferă de RETINOBLASTOM, o formă agresivă de cancer la ochi, un diagnostic mult prea grav pentru un copilaş atât de mic. Tumora ocupă 2/3 din câmpul vitros, iar medicii care au consultat-o pe Ioana au fost de părere că ochiul trebuie scos, pentru că situaţia este foarte gravă.

După investigaţii suplimentare doctorul Cătălin Cristoveanu de la spitalul Marie Curie le-a recomandat părinţilor să o ducă pe Ioana cât mai repede la clinica din Essen, în Germania, singurul loc în care medicii pot opera în condiţii optime acest tip de cancer. Momentan în România nu există nici un doctor care să poată opera o tumoare situată într-o zonă atât de periculoasă. Deocamdată părinţii aşteaptă rezultatele RMNului făcut Ioanei pentru a putea trimite informaţiile în Germania şi a primi un răspuns final din partea clinicii. Din păcate tumora avansează foarte repede. Riscul de extindere la celălalt ochi şi de apariţie a unor metastaze este foarte mare. Ochiul afectat nu mai poate fi salvat din cauza evoluţiei agresive a bolii, dar viaţa Ioanei poate fi salvată dacă se intervine la timp!

De la primirea diagnosticului a început lupta părinţilor Ioanei pentru a-şi salva fetiţa. În suflletul lor bucuria pe care le-o adusese naşterea Ioanei a fost înlocuită de o imensă tristeţe de a-şi vedea copilul atât de bolnav, dar şi de dorinţa de a face tot ce le stă în puteri pentru a învinge această boală.
ioana2

Situaţia devine însă tot mai gravă cu fiecare zi de întârziere. Salvarea micuţei este operaţia de la clinica din Essen, care însă presupune costuri foarte mari. Operaţia este singura şansă a Ioanei de a se face bine. Pentru intervenţia chirurgicală părinţii Ioanei au nevoie de 10.000 de euro, la care se va adăuga costul tratamentului ulterior, care este foarte costisitor, aşa că suma totală ajunge la peste 20.000 de euro.

Oricine doreşte să fie alături de Ioana o poate face cu o donaţie în conturile:
RO12INGB0000999903064925 (lei)
RO18INGB0000999903417024 (euro)
ambele deschise la ING Bank, pe numele tatălui ei, Doru Florin Gageanu.

Mai multe detalii despre modalităţile prin care o puteţi ajuta pe Ioana puteţi găsi aici.

Părinţii Ioanei au speranţa că visul lor de a o vedea pe Ioana vindecată se va transforma în realitate şi că Dumnezeu le va scoate în cale acei oameni minunaţi care prin sprijinul lor să facă posibilă această minune. Timpul este foarte scurt, din păcate cancerul nu are răbdare, iar Ioana are nevoie de ajutorul nostru acum!

Ioana poate avea copilăria fericită pe care o merită dacă va primi susţinerea celor din jur. Nu rămâneţi nepăsători la durerea părinţilor ei şi fiţi alături de ei în aceste momente grele.

Noi vă mulţumim şi vă vom fi recunoscători toată viaţa pentru fiecare ajutor primit!
ioana 3

Alte detalii despre o campania on line aici: Puterea comunitatilor. Puterea online-ului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu