joi, 21 februarie 2013

Saga prin spitale 2

Continuare de joia trecută

Când ne-am trezit dimineața am aflat că patul a fost eliberat pentru noi în cursul nopții înainte să ajungem iar copilul mutat în alt salon pentru că era probabil unul din puținele paturi unde copilul putea fi pus la oxigen.

Pe la 10-11 au venit în salon o armată de medici, bănuiesc că majoritatea erau medici rezidenți, care lucrau la fișe. Salonul s-a ocupat în week-end când nu se fac externări ci doar internări, toți cei din salon erau consultați pentru prima oara de doctorul responsabil cu secția de reanimare.

Toate mămicile au răspuns la întrebări despre cum au născut, ce notă a avut la naștere, unui medic rezident, care nota cu pixul pe o fișă. A fost prima consultație. Pe urma medicul decan de vârstă făcea altă consultație și prescria tratamentul după ce comenta că e posibil ca diagnosticul anterior să fi fost greșit. Pe fișa de la noi scria că venim de la Medicover și toți au întrebat de ce ne-au trimis, că ei acolo nu știu decât sa ia banii oamenilor.

După întrebări și consultații 2 copii au mers acasă, 3 copii au fost mutați în alt salon și doar noi am ramas pe loc pentru că venisem cu o seară înainte și trebuia văzut progresul. Vlăduț era obosit și a dormit, doctoriței nu i-a placut cum arăta, mai palid, și i-a prescris o perfuzie. Doar dimineața i s-a luat saturația de oxigen, era 92, dar doctorița a declarat că vrea să vadă cum evoluează fără masca de oxigen. Pentru ca respira bine nu am insistat dar ar fi trebuit să îi fie monitorizată saturația de oxigen în sânge, nu a fost cazul.

I-au pus branulă la Medicover și a fost foarte bine pusă cu protecție, copiilor din spital li se punea branulă cu economie de leucoplast. Mi-au spus de la început să aduc de acasă antitermice pentru că nu există în spital.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu