joi, 7 martie 2013

Saga prin spitale - 4

Continuare de joia trecută

Alt copil care mi-a atras atenția a venit după ce a făcut convulsii febrile la 8 ani, anormale, sub supraveghere pentru epilepsie. Părinții lui se vedea că au multe posibilități materiale și știau să reacționeze la boala lui. Vlăduț s-a împrietenit cu el. Nu se putea concentra să se joace, nici să citească bine, nu îi plăcea la școală deși părinții declarau că are rezultate bune. În schimb a ordonat setul de cărți pe care îl aveam la noi în câteva minute, le-a pus în ordine din inițiativa lui. Și avea un fel de a sta relaxat foarte ciudat, cu un picior peste celalalt.

În aceeași zi a venit la Reanimare o fată de 15 ani cu o infecție generalizată la care nu îi găseau cauza, analizele erau proaste peste tot dar ea spunea doar că a racit de o săptămână. Au adus acolo ecograf, un aparat de facut radiografie, au branșat-o la aparate de monitorizare, nu mai știau ce tratament să îi dea. Iar ea plângea de mama focului de câte ori îi luau sânge, avea tensiunea foarte mică și nu puteau să îi ia ușor sânge. Nu vroia să asculte de mama lui să bea apă, nici să mănânce. Erau dintr-un sat de pe lângă Buzău.

Un alt copil a fost internat pentru malformație la inimă dar când i-au facut ecografie nu i-a ieșit nici o malformație

În ultima zi ne-au mutat de la Reanimare în alt salon pentru că nu mai eram o urgență ci stăteam doar sub supraveghere.

În salon era un bebe de vreo 7-8 ani care râdea de câte ori mă vedea pentru că m-am jucat cu el. Mama lui era foarte iritată de ce nu stă liniștit, deși nu avea nici o jucărie la el. I-a vizitat și tatal care i-a spus "Ce prost esti!" pentru că a scăpat ceva pe jos. Mama după ce îl culca ăi spăla hăinuțele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu