joi, 14 martie 2013

Saga prin spitale - 5

Continuare de joia trecută

Condițiile din spital

În secția de reanimare era o toaletă cu duș cu acces din salon. 2 paturi din 6 erau pentru bebeluși iar mamele dormeau cu greu în ele. Știu cum e pentru că am avut și eu ocazia să petrec o noapte într-un asemenea pat, amorțesc toate oasele.

Pentru restul saloanelor - vreo 10 cred - era o singură toaletă accesibilă. Pe secție mai era una dar era pentru personalul medical. În fiecare salon cam 4-5 paturi și chiuvetă în cameră.

Absolut toate saloanele au un televizor, la cele mai multe nu ai cum să te uiți pentru că saloanele sunt mai degrabă lungi iar televizorul e în fața ușii. Cel mult cei din câteva paturi pot sa se uite.

Multe paturi mici cu grilaj. Paturile sunt făcute pentru bebeluși dar bebelușii sunt internați cu mămicile iar paturile mici sunt improprii pentru mămici.

Secția a fost proaspăt renovată, văruită cel puțin, multe prize, becuri la cât mai multe paturi, geamuri termopan. Se mătură de 2 ori pe zi, se spală pe jos chiar mai des deși spălatul pe jos începe cu baia și eu cred că acolo ar trebui să fie ultimul loc nu primul.

Toată ziua era plin de vizitatori, unii veneau și la 10 seara. Nu se internează decât mămici dar la condițiile care sunt e pur și simplu indiferent, nu ar fi nici o diferență. Poate doar noaptea când sunt mai mult asistente.

Toaleta comună era bineînțeles sub orice critică. Era și pentru parinți și pentru copiii mari. Consătenii noștri certați cu bunul simț o murdăreau frecvent. Erau doua geamuri unde din când în când erau puse haine la uscat. La un moment dat a ieșit o țigancă cu un copil în brațe și cu țigara în gură, nesimțită cum era nici nu a stins-o imediat. Sărmanul copil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu