vineri, 5 august 2016

Litoralul Mării Negre in 2016 văzut din Mangalia

Noi venim în fiecare an în Mangalia.

Acum 2 ani plaja unde mergeam era plaja orașului, nu existau șezlong-uri ci numai umbrele aduse de turiști. Exista un coș de gunoi care se umplea rapid, plaja nu era curățată frecvent iar turiștii făceau mizerie după propria bună creștere, mai mult sau mai puțin.

Anul trecut pe plajă au apărut șezlong-uri și umbrele de lemn acoperite cu stuf. Spațiul pentru cearceafuri s-a diminuat corespunzător. Șezlong-urile costă acum 20 de lei unul iar pentru suma asta plătești doar șezlong-ul și locul la umbra, nimic mai mult. Curățenia este în mare tot în funcție de buna creștere a turiștilor doar ca fiind șezlong-uri sânt mai puțini turiști pe metro pătrat. Nu sînt toate ocupate.

Pe lângă șezlong-uri a apărut tot pe plajă o construcție de lemn în care se vinde bere la suprapreț.

Anul trecut se lucra la faleză în plin sezon, se turna asfalt. Anul asta se pare că s-au terminat lucrările, se lucrează la o pasarelă pentru cărucioare în plin sezon, nu era timp în extra sezon. Aparent la finalul sezonului termină și ei.

Seara pe faleză este mare aglomerație iar în week-end nici nu ai pe unde merge. Pe marginea drumului am văzut un căntăreț la harpă, unul la orgă, un bărbat cu o pancartă cerând bani pentru fratele lui care are leucemie, mulți mici comercianți care vând prostii luminoase pentru copii fără vreo chitanță și o fostă statuie vivantă care imita fetele care treceau fără să lase bani, aparent asta avea mai mult succes.

Cred că e tipic românesc. Servicii proaste sau inexistente pentru unii care vin aici ca un  fel de pedeapsă că nu au mai mulți bani să meargă în altă parte. Câștigă doar cei care pun șezlong-uri și vând bere la suprapreț fără să facă nimic altceva pentru plajă. Nu îți convine ție ca turist? Ce cauți aici, doar știai cum este.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu